Fettförbränningstabletter

För att öka förbränningen när du vill gå ner i vikt kan fettförbränningstabletter vara ett alternativ till din vanliga träning och kosthållning. Ju äldre vi blir desto sämre blir tyvärr även ämnesomsättningen. Det är en del av förklaringen till varför det är svårare att gå ner i vikt för en person i 30 års åldern och uppåt mot en person som befinner sig i 20 års åldern.

Syftet med tabletter är att öka ämnesomsättningen i din kropp, samtidigt som de har en funktion att minska aptiten. Därav passar sig fettförbränningstabletter som ett utmärkt komplement till vanlig träning och kosthållning. Det finns en hel uppsjö av tabletter att välja mellan. Några är mer effektiva än andra. Läs på innan du väljer och prova gärna på olika tabletter för att se vilka som passar bäst till din kropp. Nedan beskrivs hur kosttillskott även kallade fettförbränningstabletter har för funktion. Framförallt bör tabletterna bidra med tre huvudfunktioner för att ska kunna förbränna fett på effektivaste sättet.

Dels innehåller bör de innehålla någon eller några ingrediens som piggar upp dig. Exempel på en uppiggande och vanlig ingrediens är koffein. Från koffeinet får du mer energi och det i sin tur bidrar till att du orkar röra på kroppen mer. Även om du går på en diet där du äter mindre har koffeinet en effekt att pigga upp trots ett lågt energiintag av mat. Kom ihåg att inte inta kosttillskott som innehåller ämnen som piggar upp för sent på kvällen. Om du vill kunna ta tabletterna sent på kvällen är det bättre att välja en fatburner som inte innehåller koffein såsom BURN X5 utan koffein.

En annan effekt du får av tabletterna är en mer eller mindre minskad aptit. Viktminskningen ökar eftersom du äter mindre.

Den tredje huvudfunktionen med fettförbränningstabletter är att de innehåller ämnen som ökar din kroppstemperatur och ger på så vis stimulans för en bättre ämnesomsättning. En vanlig ingrediens till detta ändamål är att de tillsätter exempelvis chilipulverextrakt och liknande i tabletterna.

Användning av fettförbränningstabletter

Börja med att studera rekommendationerna som är skrivna på kosttillskottets burk. Det är viktigt att du följer rådet för just din kroppsvikt. Vanligen är burkens rekommendationerna för medelpersoners vikt. Många tillverkare skriver dock ut olika serveringsstorlekar beroende på vikten personen har. Väger du mindre ska du börja med lite mindre och väger du mer kan det behövas att du tar en något högre dos. En person som väger 130 kilo ska inte ha samma antal milligram som en person som väger 50 kilo. För att se om de fungerar för din kropp är det fördelaktigt att äta tabletterna under en viss tid och gör sedan ett kort uppehåll. Efter ett antal veckor kan det vara bra att göra en utvärdering fundera på om de hjälper dig med det du vill uppnå.

Det rekommenderas vanligen att du tar pillren i cykler. Perioderna du tar tabletterna kan pågå under ett par månader, med det viktigt att tänka på att inte äta fettförbränningstabletter hela året om. Som med de de flesta kosttillskott är det att rekommendera att låta kroppen vila ibland. Kroppen behöver en break från de ämnen du tar som kosttillskott mellan användandet. Det beror på att kroppen alltid strävar efter att upprätthålla en så naturlig balans som möjligt och fettförbränningstabletterna stör den här naturliga balans en aning. Därav är det ytterst viktigt att endast inta dem i bestämda cykler.

En annan anledning till att inte äta tabletterna året om är att de till en början kommer stimulera kroppen på ett positivt sätt och du kommer se resultat snabbt. Men efter en tids användning kommer kroppen vänja sig vid tillskottet av de piller du äter och kommer de inte längre fungera lika effektivt som i början. Det kan leda till en omvänd effekt och din kropp kan istället saktar ner den naturliga ämnesomsättningen, vilket gör att du kommer gå upp ännu mer i vikt när du väl slutar med tabletterna.

Viktiga att tänka på

Kosttillskott eller fettförbränningstabletter är vanligen aptitnedsättande, vilket gör att du inte ska bli lika sugen på godsaker som fika och att småäta. Men pillren i sig tar inte bort fett om du ändå väljer att äta godsaker. Trots att du äter tabletterna måste du som med alla andra metoder för att gå ner i vikt fortfarande koncentrera dig på att hålla kalorierna borta från kosten. Utsätt dig inte för onödiga ”risker” som kan leda dig till att du äter onyttigt. Fettförbränningspiller hjälper dig med viktnedgången men det är fortfarande du som gör jobbet.

För dig som vill uppnå en snabb och effektiv fettförbränning som resultat bör satsa på att kombinera dessa två delar tillsammans med dina fettförbränningstabletter:

  1. Det viktigast och mest effektfull av allt är att ha rätt kosthållning tillsammans med intaget av tabletterna. Byt ut mat som innehåller många kalorier mot mat som innehåller mindre kalorier. Samt ät mat med högt näringsvärde.
  2. Träning! För att nå bästa resultat och även må bra samtidigt rekommenderas det att man tränar samtidigt som fettförbränningstabletterna intas. Det har visat sig extra fördelaktigt att träna styrketräning. Med en större muskelmassa i kroppen förbränner du kalorier även då kroppen är försatt i vila.Kombinera kost och träning tillsammans med en vilja och en målsättning så kommer du garanterat att lyckas med din fettförbränning.