Kålsoppsdieten

Kålsoppsdieten innebär att man följer en mycket begränsat matintag under en veckas tid. Huvudsakligen består maten av kålsoppa. Den här dieten är bra om man vill uppnå en snabb viktminskning. När du utför dieten finns det inga riktlinjer för hur du ska träna under dieten, men det är ändå bra att röra på sig för att hålla igång kroppen och på så sätt få ett bättre resultat av viktminskningen. Att följa kåloppsdieten är enkelt. Det finns ett schema på vad som ska ätas dag för dag.

Veckoschema på Kålsoppsdieten:kålhuvuden

Dag 1: Kålsoppa, plus så mycket frukt som du vill med undantag av bananer.

Dag 2: Kålsoppa, plus alla grönsaker du vill, råa eller kokta. Du kan ha en potatis med lite smör.

Dag 3: Kålsoppa, plus så mycket frukt och grönsaker som du vill, men ingen potatis eller banan.

Dag 4: Kålsoppa, plus upp till åtta bananer och så mycket lättmjölk som du vill dricka.

Dag 5: Kålsoppa, plus upp till 20 uns av nötkött, kyckling utan skinn, och/eller fisk. Du kan också äta sex tomater.

Dag 6: Kålsoppa, plus så mycket nötkött, kyckling utan skinn, och/eller fisk och grönsaker du vill äta.

Dag 7: Kålsoppa plus brunt ris, grönsaker och osötad fruktjuice. Ingen potatis tillåtet. Livsmedlen på listan kan ätas till frukost, lunch, middag eller som mellanmål. Du uppmuntras också att dricka fyra till åtta glas vatten och ta en multivitamin tablett varje dag när du är på diet.

Fördelar med dieten

Med Kålsoppsdietenutlovas en snabb viktminskning på ungefär 5 kg på en vecka. När du genomför dieten behövs inga ändringar i livsstilen förrutom att hålla sig till veckoschemat. Fördelen med dieten är i första hand att du snabbt kan gå ned några kilo utan att vara hungrig. En annan fördel är att dieten innehåller en hel del grönsaker i form av kålsoppa tillsammans med frukt varje dag, vilket är bra för kroppen.

Nackdelar med dieten

Det finns ingen vetenskapligt bevisad effekt på hur kroppen reagerar å kålsoppsdieten. Den är även långt ifrån balanserad näringsmässigt och är näst intill en veckolång svältperiod för din kropp. Sannolikheten minns att du att få tillbaka en del av den vikt du förlorar med kålsoppsdieten nästan omedelbart efter att ha avslutat om du återgår till normala levnadsvanor.

Sammanfattning

Barn, vuxna med eventuella komplikationer, och de med särskilda kostbehov bör inte äta kålsoppsdieten eftersom den har ett näringsfattigt innehåll och att man inte äter så mycket under hela veckan. Det är heller inte att rekommendera att hålla på med dieten mer än sju dagar i sträck. Du kommer gå ner i vikt på denna diet. Det som bör ha i åtanke är att även efter dieten tänka på att ändar levnadsvanorna för att behålla den uppnådda vikten.